Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKTUALITY

Příspěvky

AKTUALIZACE ZÁSAHOVÉ ČNNOSTI

11. 5. 2015

| Rubrika: AKTUALITY

Byly doplněny informace o zásahové činnosti naší jednotky. Dne 2.4. se jednalo o dopravní nehodu se 7 zraněnými osobami v obci Bílá místní část Konečná . Dále 23.4. se jednalo o požár kamionu na křižovatce na Hlavaté.  3.5. činnost pro obec  a 7.5. se jednalo o planý poplach, který byl původně nahlášen jako požár lesa.

 

MOKRÝ SNÍH ZAMĚSTNAL I HAMERSKÉ HASIČE, MIMO TO VYJÍŽDĚLI TAKÉ K POŽÁRU NÍZKÉ BUDOVY

10. 2. 2015

| Rubrika: AKTUALITY

Velké množství mokrého sněhu způsobilo v našem kraji na mnoha místech komplikace nejen v dopravě.

Pod tíhou sněhu začaly padat stromy kolem hlavního tahu 1/56 a tak i naše jednotka zasahovala u několika případů. Hasiči vždy provedli zprůjezdnění komunikace pomocí motorové pily a vozovku uklidili.

Tento týden také naše jednotka vyjížděla k požáru nízké budovy v obci Bílá, který se naštěstí obešel bez velkých škod a zranění. Zde jednotka spolupracovala s profesionály z HZS FM, SDH Ostravice, Frýdlant n. O.

Více informací naleznete v sekci ZÁSAHY 2015.

dscn3796.jpg

 

Hasiči

16. 12. 2014

| Rubrika: AKTUALITY

Konec roku je zde a my opět krátce informujeme o dění u Starohamerských hasičů.

29.11. jsme se společně vydali na tradiční zájezd do vinného sklípku. Tentokrát se jelo do již v minulosti ověřené podoblasti velkopavlovické přesněji U dědy v Bořeticích. Celý zájezd byl skvěle naladěn již při nastupování do autobusu, a proto se celá cesta nesla v přátelském a zábavném duchu. Ve sklípku o nás bylo velice dobře postaráno a zpět jsme dorazili v brzkých ranních hodinách.

2.12. jsme byli vysláni k zapadlým kamionům v obci Staré Hamry. Zde jsme ve spolupráci s HZS Frýdek Místek provedli vytažení a uvolnění hlavní cesty.

13.12. byl naší jednotce vyhlášen poplach na požár nízké budovy v obci Bílá. Naštěstí se jednalo pouze o prověřovací cvičení. Nicméně i přesto musela naše jednotka postupovat, jako by se jednalo o ostrou událost. Jednotka s technikou dojela na místo určení, provedla natažení hadic a v dýchací technice průzkum zakouřeného objektu. Naši hasiči z objektu vyvedli jednu osobu a druhé osobě před budovou, která měla popáleniny poskytli neodkladnou první pomoc. Po ukončení celého cvičení proběhlo vyhodnocení, na kterém byli všichni zasahující ale i figuranti pochváleni za perfektně provedenou práci. Účelem celé této akce bylo ověřit znalosti hasičů z odborné přípravy a kurzů, které absolvovali během roku 2014. 

 

dscn3557.jpg